Быстрый поиск

Расположение

Район

Цена за квартиру

 

Комнат

 

Класс объекта

Площадь m2

Срок сдачи

Тип здани

Отделка

Житловий комплекс «Герцен Парк» має довгу та непросту історію, яка, на щастя, завершилася благополучно. Цей проект було розпочато в Києві ще в середині 2000-х, але пізніше компанія-забудовник збанкрутувала, залишивши без обіцяного житла близько 50 сімей. Закінчувати будівництво через майже десять років взялася корпорація «Укрбуд», яка на той момент вже мала досвід роботи з замороженими об'єктами. І в жовтні минулого року відбулося урочисте відкриття житлового комплексу - на вулиці Герцена з'явилися два сучасних будинки висотою 19 і 25 поверхів. Ми побували в одній з квартир житлового комплексу від «Укрбуд», господарі якої вже закінчили ремонт і розповіли, чим нове житло відрізняється від будинків, збудованих десятиліття тому. 

У двокімнатній квартирі площею 68 квадратних метрів мешкає молода сім'я з трьох осіб: двоє батьків і їх дочка-першокласниця. За словами глави сімейства, вибір на користь «Герцен Парку» був зроблений з кількох причин. По-перше, він сам довгий час жив в цьому районі, який має масу переваг - розвинену інфраструктуру, близькість до станцій метро «Лук'янівська» та «Дорогожичі», зелені зони. По-друге, ціна за квадратний метр, яка на момент покупки становила 20 тисяч гривень, сім'ю повністю влаштувала, враховуючи, що основні конструкції будинку вже були зведені та повним ходом йшли оздоблювальні роботи. 

Одразу після здачі будинку в експлуатацію та отримання права власності новосели активно зайнялися ремонтом. При цьому вклалися лише в два місяці. Квартиру оформили переважно в світлих тонах, меблі також підбирали максимально світлих кольорів. Одну кімнату площею 15,5 квадратних метрів відвели під дитячу.

Друга - на 18 квадратних метрів - стала кімнатою батьків. Її вирішили не перевантажувати меблями, тут тільки найнеобхідніше - диван, крісло, низька тумба під телевізором. Наявність в квартирі вбиральні дозволяє зберігати всі речі за зачиненими дверима.

Для кухні були замовлені ​​меблі з білими фасадами, а в магазині докуплений кухонний стіл білого кольору. Площа приміщення в 12,5 квадратних метрів також дозволила розмістити в ньому невелику тахту для відпочинку.

Новосели називають кілька основних плюсів життя в новому житловому комплексі. По-перше, це наявність фізичної охорони, відеоспостереження та систем контролю доступу з електронними замками. По-друге, з'явилася можливість мінімізувати витрати на утримання житла. Не тільки за рахунок більш високої енергоефективності будинку загалом, але й поставлених забудовником приладів обліку, зокрема, лічильника теплової енергії. Завдяки йому господарі платять не якусь абстрактну суму за опалення умовних квадратних метрів, а оплачують виключно спожиті ними гігакалорії. Крім того, у них є можливість регулювати обсяги тепла, що подається в квартиру. При зміні погоди можна збільшити або зменшити подачу гарячої води в радіатори. З урахуванням постійно зростаючих комунальних тарифів це обертається відчутною економією сімейного бюджету. При цьому квартира сама по собі виявилася дуже теплою - підігрівом підлоги сім'я практично не користується. Утримувати тепло допомагають товсті стіни з червоної керамічної цегли, відрегульовані віконні системи, закриті та щільно прилягаючі двері в загальних коридорах будівлі. 

Вікна квартири виходять на дитячий майданчик. За словами батьків, це дуже зручно, тому що можна відпустити дитину погуляти та періодично візуально контролювати її переміщення. Відзначають новосели і ще одну важливу для них особливість. Це доброзичливі, інтелігентні та чуйні сусіди: при необхідності вони готові позичити інструменти, купити в магазині продукти, допомогти з автомобільним акумулятором або посидіти годинку-другу з дитиною.

Щодо самого дитячого майданчика, як і прибудинкової території загалом, то вони для сім'ї стали ще однією важливою відмінністю в порівнянні з життям в старому будинку. Для облаштування публічного простору в «Герцен Парку» «Укрбуд» залучив професійних столичних урбаністів. Завдяки концепції екологічно чистого простору територія біля будинків кардинально змінилася. Над дворівневим підземним паркінгом з'явилося дерев'яне міні-містечко з ігровими майданчиками, переходами, мотузковими конструкціями та штучними пагорбами. Таким чином урбаністи і будівельники створили у дворі природний мікроклімат і озеленили закритий простір. А для дорослих поруч спорудили громадську зону на терасі під тентом. 

Стоит посмотреть


Комментарии

Написать комментарий